12 redenen om een Kindle ereader te kopen

12 redenen om een Kindle ereader te kopen

Delen is fijn

Twijfel je of je een Kindle ereader moet kopen? Amazon blinkt uit in dat het in hart en nieren een online boekenwinkel is, waar Apple en Kobo dat niet zijn.

Qua ereaders is er redelijk wat keus op de markt. Ereaders en eboeken blijven in ontwikkeling, zo ook de Amazon ereaders, dus als je een Kindle ereader koopt zul je toch op een paar dingen moeten letten.

1. Amazon komt Nederland

Het is kwestie van geduld, maar Amazon zal naar Nederland komen. Wanneer het zover is zal het makkelijker dan ooit zijn om eboeken aan te schaffen en te lezen op je ereader.

Onlangs werkte Amazon zijn Kindle app voor Android bij waarbij gebruikers konden kiezen voor de Nederlandse taalinstelling. Is dit een voorteken van de definitieve komst van Amazon naar Nederland? We zullen het binnenkort te weten komen.

2. Te koop vanuit Amerika

De Amazon Kindle ereader is te koop vanuit Amerika. Je zou denken dat met zijn aanwezigheid van Amazon in Engeland en Duitsland dat je vanuit een van beide landen een Kindle ereader zou kunnen kopen. Niets lijkt minder waar.

Het kopen van een Kindle ereader gaat gemakkelijk en is vaak al binnen enkele dagen in huis. Hoe je een zelf een Kindle kan bestellen, lees je hier.

3. Boeken kopen en direct lezen

Lees je naast Nederlandse boeken ook graag Engelse boeken, dan is de Kindle ereader helemaal een uitkomst. Waarbij je in Nederland vaak digitale boeken moet kopen en zelf op je ereader plaatsen, hoeft dat bij de Amazon Kindle niet.

Op een Kindle ereader heb je direct toegang tot een zeer ruim assortiment boeken in de Kindle store. Je Kindle ereader zit aan je Amazon account gekoppeld, dus wanneer je een eboek via je Kindle ereader vanuit de Kindle store koopt, wordt deze direct op je Kindle gedownload en kan je werkelijk binnen enkele seconden beginnen met lezen.

4. Veel aanbod van Indie schrijvers

In Nederland is het vrij moeilijk om zelf boeken uit te geven. Indie schrijvers, zoals ze vaak genoemd worden, zie je niet veel in Nederland, echter in Amerika en Engeland is het een heuse fenomeen aan het worden. Schrijvers kunnen vaak zelf boeken uitgeven middels platformen zoals Amazon, zonder tussenkomst van dure uitgevers.

Amazon’s Kindle Direct Publishing programma heeft al veel nieuwe schrijvers de kans gegevens om aan hun carrière te werken en hun werk, hun boeken, onder de massa’s te brengen. Deze boeken zijn vaak goedkoop, soms zelfs gratis, en van hoge kwaliteit.

5. Goedkope Engelse boeken

Perfect, je leest ook Engelse boeken op je Kindle ereader. Wist je, dat je door een paar instellingen in je Amazon account te wijzigen je boeken vaak goedkoper kan krijgen dan normaal?

Amazon laat namelijk Kindle eigenaren van buiten Amerika meer betalen voor boeken. Dit heeft te maken met belastingen, invoerrechten en nog een paar consument onvriendelijke toestanden. Door in je Amazon account ook een Amerikaans postadres toe te voegen kom je hier onderuit en kan je makelijk tientallen procenten besparen op je aankoop. Lees hier hoe dat kan.

6. Geschikt voor Nederlandse boeken

Als ik naar de statistieken kijk hebben velen van mijn bezoekers behoefte aan informatie over hoe ze Nederlandse boeken op hun Kindle ereaders kunnen krijgen. Is het überhaupt wel mogelijk?

Het is zeker mogelijk. Hoewel je wel een paar trucjes moet uitvoeren om de beveiliging van je aangeschafte boek te omzeilen, kan je daarna probleemloos je boek op je Kindle ereader zetten. Middels het gratis software pakket Calibre kan je .EPUB bestanden, waarin Nederlandse eboeken worden uitgegeven, omzetten het formaat .MOBI, het formaat van Amazon.

7. Ruime assortiment accessoires

Naast de vele boeken die je kunt kopen voor je Kindle, of er zelf op kan zetten, zijn er veel accessoires beschikbaar voor de Kindle ereaders. De belangrijkste is toch wel de case.

Met uitzondering van de nieuwe Kindle Voyage met zijn glazen scherm hebben andere Kindle ereaders een scherm van plastic. Het scherm, zoals bij vele ereaders en smartphones, is erg gevoelig voor krassen. Door het gebruik van een case voor je Kindle kan je deze goed beschermen.

8. Wereldwijd verbinding

Mocht je in het bezit zijn van een Kindle ereader met 3G functionaliteit… dan zit je goed. De 3G Kindles kunnen vrijwel overal ter wereld, en zonder bijkomende kosten, verbinding maken met de Kindle Store.

Zelf los ik dit gebrek aan functionaliteit (ik heb enkel een Wifi Kindle, zonder 3G) op door mijn Kindle te verbinden met mijn mobiele telefoon. Door een hotspot op te zetten beschik ik over de zelfde functionaliteit… echter, in het buitenland weer niet. Mocht je veel reizen, en veel lezen, dan is een Kindle ereader met 3G zeker aan te raden.

9. Integratie met Goodreads

Wacht, wat is precies Goodreads? Goodreads is een online gemeenschap waarin lezers hun meningen delen over de boeken die ze hebben gelezen. Door zelf bij te houden welke boeken je hebt gelezen en hoe je ze hebt beoordeeld kan Goodreads met een aanbeveling komen voor je volgende boek.

Goodreads baseert zijn aanbeveling op basis van overeenkomsten die jij misschien hebt met andere lezers. Persoonlijk gebruik ik Goodreads, en nu met de directe integratie met de Kindle ereader is het bijhouden van mijn lees activiteiten nu nog makkelijker.

10. Toekomst zeker

Afgelopen zomer werd bekend gemaakt dat Sony de productie van zijn ereaders ging stoppen. Slecht nieuws voor velen, vooral voor klanten van Bol.com met wie Sony samenwerkte. Bol.com is nu een samenwerking aangegaan met Kobo, maar kan nog steeds niet dezelfde ervaring geven als die van Amazon en zijn Kindle ereaders.

Amazon blijft hard doorwerken met de ontwikkeling van zijn ereaders. Vanaf eind oktober gaat de Kindle Voyage in de verkoop, een sterk verbeterde versie van de reeds succesvolle Kindle Paperwhite. Ook voor de kleine portemonnee heeft Amazon ereaders liggen zoals de Kindle 6 welke nu al te koop is vanuit Nederland.

11. WhisperSync for Voice functionaliteit

Whispersync for Voice is niet een functionaliteit waar iedereen iets aan zal hebben. Whispersync for Voice zorgt ervoor dat je makkelijk kan schakelen tussen het lezen van een boek op je Kindle ereader, naar het luisteren van dezelfde boek in audioboek formaat.

Het is een zeer interessant concept wat erg succesvol is onder lezers van Engelse boeken. Waarom slaat het nog niet aan in Nederland? De reden hiervoor is is omdat Audible geen Nederlandstalige audioboeken aanbiedt aan klanten. Whispersync for Voice werkt alleen tussen boeken die gekocht zijn op Amazon.com en audioboeken gekocht op Audible.com.

Zal dit in de toekomst veranderen? Waarschijnlijk wel, maar verwacht het niet meer 2014.

12. Kindle Matchbook

Weer zo’n eigenaardige dienst van Amazon, Kindle Matchbook. Kindle Matchbook is een dienst die leuk is voor mensen die wel eens boeken hebben besteld bij Amazon.com. Wat Kindle Matchbook doet, is je de Kindle versie van een echte boek aanbieden tegen een sterk gereduceerd tarief, vaak slechts een paar dollar.

Helaas zijn niet alle boeken beschikbaar in Kindle formaat en niet alle schrijvers en uitgevers doen aan het programma mee. Dit betekent dat je, totdat ze het aanbod verder uitbreiden, het moet doen met wat er nu beschikbaar is.

Nieuwsgierig geworden? Lees meer over de verschillende Kindle ereaders, of koop er direct een bij Amazon.com.

Advertentie