Amazon Kindle app krijgt update naar versie 4.1

Amazon Kindle app krijgt update naar versie 4.1

Delen is fijn

Hoewel ik een Amazon Kindle Paperwhite bezit, maak ik toch nog regelmatig gebruik van de Kindle app voor mijn iPhone.

De Kindle app voor iPhone is een gratis applicatie voor zowel de iPhone als iPad werkt werkt naadloos met je Amazon account en geeft je dus makkelijk toegang tot al je opgeslagen en gekochte boeken.

Amazon Kindle app, wat is nieuwe in versie 4.1?

De update van de Amazon Kindle app voor iOS (Apple iPhone, iPod Touch, en iPad) is een vrij grote update. In totaal zijn 3 nieuwe functionaliteiten toegevoegd en 2 functionaliteit bijgewerkt.

De Kindle app is na deze update weer een stuk dichter bij de ereader variant, de Kindle Paperwhite, voor wat betreft functionaliteit en gebruikerservaring.

De update van 4.1, in volgorde van hoeveel ik ze gebruik en als positief ervaar in mijn persoonlijk gebruik van de de Kindle ereader in algemeen:

Voortgangmeter (hoeveel heb je al gelezen)

ios kindle app iphone - lees positie in boek

Leesvoortgang zichtbaar

Op mijn Kindle ereader vind ik het leuk om te zien hoever ik in mijn boek ben. ’s Avonds, wanneer ik rustig kan lezen, lees ik vaak op 2 manieren afhankelijk van de lengte van het boek. Ik lees graag een paar procent per avond, of van hoofdstuk tot hoofdstuk.

Het van hoofdstuk tot hoofdstuk lezen is niks nieuws, maar wat de Kindle ereader mogelijk maakt is het aangeven hoeveel tijd het je zal kosten om het hoofdstuk uit te lezen. De tijd wordt berekend op basis van het aantal worden en jouw lees gedrag.

In de update van de Kindle app voor iOS is het nu ook mogelijk om jouw voortgang te zien.

Woordenboek weergave en selectie

Amazon Nederland en Nederlandse kindle boeken verkoop zijn nog geen feit en daarom is er naar mijn mening nog geen Nederlands woordenboek beschikbaar op de Kindle ereader of in de Kindle app.

Andere woordenboeken zijn wel beschikbaar en Amazon heeft de functionaliteit hiervan sterk verbeterd.

ios kindle app iphone - woordenboek weergave ios kindle app iphone - woordenboek selectie

Links een screenshot van de nieuwe weergave en rechts het woordenboek selectie weergave

Kindle X-Ray functionaliteit

ios kindle app iphone - kindle x-ray functionaliteit

Kindle X-ray van ‘The Stand’

Wie van jullie kent deze functionaliteit al? Ik denk weinig van jullie. De Kindle X-ray functionaliteit is nu ongeveer een jaar oud en is zeer uniek voor ereaders in het algemeen.

De Kindle X-ray functionaliteit geeft lezers de mogelijkheid om een röntgenfoto te zien van het boek, niet het fysieke boek, maar vooral van de hoofdrolspelers en locaties in een boek.

Het verandert niks aan het boek of verhaal zelf, maar zo kan je bijvoorbeeld wel een indruk krijgen voor, tijdens, of na het lezen van hoe het verhaal qua personages en locaties in elkaar steekt.

Rechts zie je een voorbeeld van de Kindle X-ray functionaliteit van Stephen King’s boek ‘The Stand’ (nu slechts $6.99).

Collectie selectie

ios kindle app iphone - categorien kiezen

Collectie Selectie

De eerste van de twee minder spannende updates is de mogelijkheid om boeken in jouw verzameling in een of meerdere collecties toe te voegen. Voorheen kon je een boek slechts aan een enkele collectie toevoegen.

Met deze update is de werking van het collectie functionaliteit gelijk aan de Kindle ereader. De collecties, lees groepen van boeken, zijn handig om boeken te groeperen op misschien onderwerp, schrijver, of type boek.

De categoriën worden gesynchroniseerd tussen de Kindle app en Kindle ereader, dus op beide platformen kan je met gemak je boeken terugvinden.

Notebook overzicht

ios kindle app iphone - notebook overzicht

Notebook overzicht

Tijdens het lezen kan je gebruik maken van highlights en notities. Deze notities zijn later terug te vinden in de Notebook functionaliteit.

De notebook functionaliteit bewaart al jou notities en highlights in een centrale locatie.

Vanuit deze centrale lokatie kan je je highlights en notities beheren en zelfs delen via social media.

Advertentie