Amazon Kindle Cloud Reader voor iPad

Amazon Kindle Cloud Reader voor iPad

Delen is fijn

Sinds enige tijd is het mogelijk om je Amazon Kindle boeken via de cloud te lezen. Je hebt dus eigenlijk geen Amazon Kindle nodig.

Het lezen van Amazon Kindle boeken is mogelijk op bijvoorbeeld je smartphone, tablet en zelfs je desktop/laptop, allemaal dankzij de gratis Amazon Kindle applicaties.

Kindle Cloud Reader voor iPad voorbeeld

Geen Admin Rechten? Geen Probleem!

Wat als je geen software kan, of mag, installeren? Laten we eerlijk zijn, Amazon verkoopt meer dan alleen romannetjes. Persoonlijk koop ik ook, met enige regelmaat, vakliteratuur maar net als vele andere Nederlanders kan ik niet even makkelijk software installeren op mijn werk computer. Amazon Kindle Cloud Reader biedt uitkomst.

Op alle platformen waarop een browser geïnstalleerd is kan je je boeken als vanouds lezen. Via Google Chrome, Mozilla Firefox, Safari (Mobile) en Microsoft Internet Explorer kan je met je Amazon account inloggen om je aangekochte boeken te lezen, ook offline.

In dit artikel beschrijf ik graag voor jullie hoe je de Amazon Kindle Cloud Reader kan instellen op je Apple iPad.

Stap 1: Open de Amazon Kindle Cloud Reader op je iPad in Safari met de volgende link read.amazon.com. Daar zal je de volgende venster zien verschijnen met instructies over hoe je de Amazon Kindle Cloud Reader kan toevoegen. Klik op de aangegeven icoon.

Amazon Kindle Cloud Reader Installeren
Stap 2: Na het klikken op de icoon zal een menu verschijnen. Afhankelijk van de taal instelling van je iPad zal je hier een lijst met opties zien. Klik op de optie ‘Add to Home Screen’.
Amazon Kindle Cloud Reader Home Screen
Stap 3: Je krijgt nu een voorbeeld te zien van hoe de icoon er uit zal zien. Geef de Home Screen snelkoppeling een naam en klik op ‘Add’.

Amazon Kindle Cloud Reader Icon Name
Step 4: Niet echt een stap, maar na het klikken op ‘Add’ zal het icoontje op je Home Screen te zien zijn. Nu kan je op elk moment de Amazon Kindle Cloud Reader openen in Safari via deze snelkoppeling.
Amazon Kindle Cloud Reader Icon

Advertentie