Amazon Kindle nu in Brazilië te koop

Amazon Kindle nu in Brazilië te koop

Delen is fijn

Natuurlijk blijven we ons afvragen wanneer Amazon de Kindle ereader in Nederland gaat verlopen. Een recent artikel ging daar wat dieper op in. Ondertussen is Amazon Brazilië begonnen met de verkoop van Kindle ereaders, met name de Kindle Paperwhite.

Van 2012 tot 2014

Amazon is in 2012 begonnen met zijn webwinkel om zo een deel van de Braziliaanse boekenmarkt. Volgens onderzoek is de Braziliaanse boekenmarkt ruim €1.4 miljard waard en waar vorig jaar alleen al 435 miljoen boeken zijn verkocht.

In een land van 200 miljoen mensen, waar internet zeker (nog) niet in elk huishouden aanwezig is, laat staan veel boeken, is er in 2013 toch voor €8 miljard omzet gedaan online, 25% meer dan in 2012.

Kindle Paperwhite Kopen

De Kindle Paperwhite ereader is sinds deze maand eindelijk online  koop via de Amazon Brazilië website. Voorheen werden de ereaders, in tegenstelling to andere landen, veelal verkocht via winkels en kiosken.

Verkoop werd voorheen niet online gedaan vanwege de slechte transport infrastructuur in het land. In de rest van de wereld, waar de Kindle ereaders verkocht worden, maakt Amazon vaak gebruik van lokale distributie centra van Amazon zelf. In Brazilië zullen ze gebruik maken van externe distributie en opslag centra. Om deze reden is het kopen van de Kindle Paperwhite ereader in Brazilië ook verschrikkelijk duur.

De prijs van een Kindle Paperwhite ereader in de Braziliaans Amazon webwinkel is maar liefst €204, twee keer zo duur als in Amerika.

Amazon Nederland Kindle Prijs

Bij mij rijst de vraag dan, als Amazon straks in Nederland definitief zijn deuren open doet, wat gaat de Kindle Paperwhite, en andere Kindle ereaders dan precies kosten? Met de huidige wisselkoers en zelf met verzendkosten erbij kost het kopen van een Kindle Paperwhite slechts €140.

Op Amazon.co.uk kost de Kindle Paperwhite ereader omgerekend al €131, exclusief mogelijke verzendkosten. Het is mijn mening dat de Kindle Paperwhite ereader, wanneer hij in Nederland in de verkoop gaat, €139 zal kosten.

Wat denken jullie? Ik ben benieuwd naar jullie mening. Laat een reactie achter onder dit artikel.

 

Advertentie