Amazon Kindle Smartphone, komt hij wel of niet?

Amazon Kindle Smartphone, komt hij wel of niet?

Delen is fijn

Naast de geruchten van een nieuwe, 3e generatie, Kindle Paperwhite ereader wordt er bij Amazon ook gesproken over een Kindle Smartphone.

Nu is er op het internet relatief weinig te vinden over deze geruchten, maar wat ik heb kunnen vinden zal ik in dit artikel proberen samen te vatten.

Nog weinig details over Kindle Smartphone

Zoals we dat ook vaak merken bij Apple producten worden veel geruchten gestart door de leveranciers van onderdelen.

Op de website van BGR is te lezen dat een leverancier van compact camera modules (CCM) een order heeft ontvangen van Amazon voor een levering in de eerste helft van 2014:

Primax Electronics has obtained orders from Amazon for compact camera modules (CCMs) for use in smartphones to be launched in first-half 2014.

bron BGR

Het verslag van Digitimes, waar BGR verslag van doet, speculeert dat elke toestel voorzien zal worden van maar liefst 6 CCMs om de positie van de gebruiker te kunnen volgen. Deze speculatie komt overeen met een ander gerucht dat Amazon een 3D scherm wilt ontwikkelen voor zijn Kindle Smartphone.

amazon kindle fire tabletWat we kunnen verwachten qua functionaliteit en omvang van een Kindle Smartphone is zeer onduidelijk. Persoonlijk kan ik mezelf niet een ebook zien lezen op een Kindle Smartphone (laat staan via de Amazon Kindle app op mijn iPhone).

Ik ben eerder van mening dat de Kindle Smartphone meer in de lijn zal vallen met de Kindle Fire tablet. Op een Kindle Smartphone zie ik mezelf wel meer diensten/functionaliteiten gebruiken zoals social media, streaming video, foto’s maken/bewerken, en muziek beluisteren… oh ja, en natuurlijk ook nog bellen 😉

Lancering Kindle Smartphone in 2014

Enkele websites melden dat de lancering van de Kindle Smartphone in het eerste deel van 2014 zal plaatsvinden. Als mijn eigen verwachtingen kloppen en de Kindle Smartphone inderdaad meer zal leunen naar de Kindle Fire tablet in plaats van Kindle Paperwhite ereader, dan verwacht ik ook dat hij niet heel snel in Nederland leverbaar zal zijn.

De huidige diensten welke beschikbaar zijn op de Kindle Fire gelden eigenlijk niet voor Nederland. Het is nog niet mogelijk om tv series, films, en/of muziek te kopen van Amazon. Het zal echter niet lang meer duren voordat deze rechten van verkoop aan Amazon verleend zullen worden en wij in Europa ook kunnen gaan genieten van de diensten van Amazon.

Stiekum hoop ik dat ik het fout heb en wordt hij snel leverbaar in Nederland.

Advertentie