Amazon is in Nederland

Amazon is in Nederland

Delen is fijn

Jawel, met zo’n 20.000 boeken heeft Amazon eindelijk op 12 november 2014 zijn deuren geopend voor het publiek. Nu kan je kiezen, Nederlandse boeken direct kopen bij Amazon, of overzetten via Calibre, wat gaat het worden?

Kindle ereader vanuit Nederland kopen

Het beste nieuws is eigenlijk dat de Kindle ereaders nu gewoon vanuit Nederland te bestellen zijn.

Alle Kindle ereaders zijn te koop, van de Kindle 6 tot aan de Kindle Voyage. Voor het bestel proces wordt je doorgestuurd naar de Amazon.co.uk website, of Amazon.de, waar je de bestelling dient af te ronden.

Overzicht van Kindle ereaders en prijzen op Amazon.nl

TIP Met de huidige koerswisseling lijkt het er op dat het voordeliger is om de Kindle ereaders vanuit Duitsland te bestellen.

Ook Nederlandse Kindle boeken te koop

Waar Kobo/Bol.com meer dan 30.000 eboeken in de verkoop heeft staan, lijkt Amazon met maar liefst 20.000 Nederlandse boeken van start te gaan vandaag. Zowel fysieke als eboeken worden nu verkocht op Amazon.nl.

Het een kwestie van tijd tot dat andere uitgevers zich ook zullen aansluiten bij Amazon, waarmee het aanbod zal groeien. De meeste populaire titels zijn al beschikbaar bij Amazon. De uitgevers, zo staat vermeld bij elk boek, bepalen de prijs van het boek. Deze melding kennen we ook van Amazon.com.

Een korte vergelijking laat ons zien dat de meeste boeken hetzelfde geprijsd zijn.

Een voorbeeld: Ik ben Pelgrim van Terry Hayes, kost bij Amazon EUR 7,49, maar bij Bol.com ook.

Amazon account op Amazon.nl

Kindle boeken die je bij Amazon.com ooit hebt besteld zijn alleen via de Amazon.com site beschikbaar. Echter, je kan met dezelfde Amazon.com inloggegevens inloggen op de nieuwe Amazon.nl website, mits je gebruik maakt van een Nederlands adres. Ook je betaalgegevens van je creditcards zijn overgenomen op de nieuwe site.

Vooralsnog lijkt het er op dat je nog alleen met een creditcard kan betalen en dus nog niet met iDeal.

Zodra er meer ontwikkelingen zijn, houden we op de hoogte. Schrijf je desnoods in voor ons nieuwsbrief, of volg ons op Facebook.

Advertentie