Amazon nu eindelijk naar Nederland? Marketingfacts vertelt meer

Amazon nu eindelijk naar Nederland? Marketingfacts vertelt meer

Delen is fijn

In een recent artikel van Bram Koster bij Marketingfacts.nl staat dat Tweakers informatie heeft over een mogelijk lancering van Amazon in Nederland in september.

Bram schrijft:

“In een artikel van eerder vandaag geeft Tweakers.net aan te hebben achterhaald dat Amazon in september eindelijk een Nederlandse webshop zal openen. Eindelijk, want de komst van ’s werelds grootste webshop werd al langer verwacht. Volgens geruchten zou het aanvankelijk misschien zelfs vóór de zomer van start gaan, maar de start lijkt er nu met enkele maanden vertraging dan toch van te komen.”

Het zou mooi zijn als het waar zou zijn. Dit zou natuurlijk ook betekenen dat op zeer korte termijn de Amazon Kindle te koop zal zijn voor de Nederlandse consument, zonder dat je dit via Amazon.com hoeft te bestellen, zoals dat nu kan.

Bram gaat verder op enkele reacties in, waaronder over de Kindle, waar veel wordt gesproken over de mogelijke gevolgen voor o.a. Bol.com. Bram zegt in een reactie:

“Er zijn zat mensen die al een flink deel van hun mediatheek daar hebben aangeschaft. En als Amazon z’n Kindle een beetje slim positioneert in NL, kunnen ze daar Bol.com flink de pas afsnijden. Dat geeft toch best een aardig uitgangspunt voor de komende jaren.”

Ik heb heel even gekeken naar de mogelijkheden om een eReader bij Bol.com te bestellen. Natuurlijk, aanbod genoeg, maar wat veel mensen vergeten is het proces van boeken aankopen en snel kunnen lezen.

Dat is waar de Amazon Kindle met vlag en wimpel bovenaan staat v.w.b. gebruikerservaring. Geen moeilijke instellingen met een Adobe account. Inloggen met je Amazon account op je Kindle en je bent klaar om aan de slag te gaan.

Ik ben erg blij met dit nieuws, hopelijk kunnen we straks met z’n allen aftellen tot de komst van de Amazon Kindle in Nederland!

 

Advertentie