Amazon werkt aan Kindle Color

Amazon werkt aan Kindle Color

Delen is fijn

In 2013 werd het bekend dat Amazon het Nederlandse bedrijf LiquaVista had overgenomen van Samsung. LiquaVista dat in 2006 opgericht werd vanuit Philips is een bedrijf dat zich specialiseert in het ontwikkelen van kleuren e-paper schermen.

LiquaVista en de kleuren e-paperscherm

Een voorbeeld van het techniek van LiquaVista’s klereun e-paperschermen is te zien in een korte video op Youtube. De kleuren zien er in de video redelijk goed uit. De reactie snelheid van het scherm is snel met weinig tot geen vertraging.

Het unieke van de technologie van LiquaVista’s kleuren e-paperschermen is dat ze weinig energie verbruiken in vergelijking tot Kindle Fire tablets waardoor de levensduur bij een enkele lading al snel onovertrefbaar is door andere apparaten.

Amazon Kindle Color, kwestie van tijd

Nu is er op Goodereader.com te lezen dat er bij LiquaVista een aantal vacatures zijn geplaatst waaruit je kan concluderen de er definitief een Kindle Color komt.

One interesting note is some of the positions entail working directly with the boys over at Lab126. This is the research and development arm of the company, who basically designed every single Kindle ever made.

De vacatures zijn bijna allemaal vrij hoog geplaatst. De nieuwe medewerkers zullen volgens de vacature ook veel samen moeten werken met Lab126, de ontwerp en ontwikkel tak van Amazon dat tot nu toe alle Kindle ereaders heeft gemaakt.

Volgens de blogger op Goodereader.com zou het zeer realistisch zijn dat voor het einde van het jaar een Kindle Color op de markt verschijnt.

Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen rondom de Kindle Color kijk dan snel op KindleColor.nl.

Stelling aan jullie

Hoe geïnteresseerd zouden jullie zijn in een Kindle ereader welke kleuren kan weergeven? Laat je reacties onder dit artikel achter of volg ons op Facebook.

Advertentie