Android Kindle app nu ook in het Nederlands

Android Kindle app nu ook in het Nederlands

Delen is fijn

Afgelopen week is het bekend geworden dat de Kindle app voor Android is bijgewerkt is naar versie 4.7 en daarmee nu ook de Nederlandse taal ondersteunt. Is dit een voorbode op de nabije toetreding van Amazon op de Nederlandse boekenmarkt?

Amazon in Oktober naar Nederland

De geruchten over de komst van Amazon in Nederland bestaan al een tijdje, maar zelden is er zo’n duidelijke aanwijzing geweest. Staan we op de vooravond van Amazon Nederland? Kunnen we binnenkort eindelijk Nederlandse Kindle boeken kopen via Amazon.com?

Als we de stemmen en meningen van andere mogen geloven dan lijkt het er op dat Amazon nog in Oktober de deuren gaat openen voor de Nederlandse consument. De voordelen voor diezelfde consument zijn natuurlijk talloos. Voornamelijk dat we niet meer via moeilijk omwegen onze Nederlandse boeken op onze Kindle ereader plaatsen.

Android Kindle App, wat is bijgewerkt?

Wat opmerkelijk is, is dat er slechts 2 elementen zijn bijgewerkt in de Android Kindle App.

Android Kindle App bijgewerktOp de website van Amazon kunnen we lezen dat de functionaliteit van Whispersync zijn aangepast, deze kun je voortaan aan/uit zetten, maar ook dat er nu ondersteuning is voor de Nederlandse taal. Persoonlijk ben ik niet in het bezit van een Android toestel en kan ik dit dus niet persoonlijk beoordelen.

Wanneer dezelfde ondersteuning beschikbaar komt voor de Kindle App voor iOS (Apple), of nog belangrijker voor de Kindle ereader zelf, is nog onduidelijk.

Ook heb ik me laten vertellen dat de highlight functionaliteit nieuwe leven is ingeblazen. Het is nu mogelijk om eerder gemaakte highlights te wijzigen door deze op het scherm aan te raken.

Juichen we te vroeg?

Vooral het laatste, over waarom de ondersteuning enkel is uitgebracht voor de Android Kindle app, doet mij persoonlijk enigszins twijfelen aan de snelle toetreding van Amazon in de Nederlandse markt.

Wanneer worden de Kindle ereaders zelf bijgewerkt om de Nederlandse taal te ondersteunen?

Wanneer dit plaatsvindt zal ik meer hoop krijgen op de uiteindelijke beschikbaarheid van Nederlandse boeken voor de Amazon Kindle ereader.

Wat denken jullie?

Advertentie