Audible luisterboeken op je Amazon Kindle ereader

Audible luisterboeken op je Amazon Kindle ereader

Delen is fijn

Luisterboeken zijn al wat langer onder ons dan eBoeken. Hoewel hun succes niet met het lezen van eBoeken op een eReader, zoals de Amazon Kindle, te evenaren valt, blijft het leuk om zo nu en dan op je gemak een boek te ‘luisteren’.

Amazon heeft Audible in 2008 overgenomen. Met de verkoop van boeken weet Amazon wel raad mee, een uitbreiding naar luisterboeken, oftewel audiobooks, viel volgens Amazon nog wel meer te verdienen.

De overname betekende voor Amazon meer dan een extra verkoop kanaal. Met de komst van de Kindle (eReader en Fire varianten) is het duidelijk dat Amazon aast op het beheren van content, of te wel apps, boeken, films en muziek. Amazon gaat ze allemaal aanbieden via haar eigen netwerk, iets dat te vergelijken valt met het model van Apple met iTunes en iBooks.

Het mooie van Amazon, is dat zij een integratie leveren van hun Audible luisterboeken en het Kindle platform. Je kan dus heel gemakkelijk je Kindle gebruiken om luisterboeken af te spelen. Ik leg je graag uit hoe dit gaat.

Amazon Kindle KeyboardNOOT De Kindle Paperwhite, Kindle 4 en Kindle Touch zijn helaas niet geschikt voor het afspelen van luisterboeken. Dit kan enkel met de Kindle 3G

Met je Amazon accountgegevens kan je inloggen op Audible. Binnen Audible kunnen je abonnement kopen voor een start tarief van $15 per maand. Voor dit geld krijg je een ‘credit’ (per maand) en met deze ‘credit’ kan je 1 luisterboek kopen.

Nadat je een luisterboek hebt gekocht, kan je naar ‘My Library’ gaan om je aankoop te zien. Binnen deze omgeving heb je enkele opties. De eerste optie is om het luisterboek te downloaden. Deze kan je vervolgens in iTunes slepen en synchroniseren met b.v. je iPhone, iPad of iPod.

De tweede optie is om het luisterboek naar je Kindle te sturen.

Audible Luisterboeken op je Kindle ereader

Audible verstuur naar Kindle optie

Door op Deliver te klikken wordt het boek naar je Kindle verstuurd.

Audible Luisterboek succesvol verstuurd naar Kindle

De volgende keer dat je Kindle zich aanmeldt op een Wi-Fi netwerk zal deze het luisterboek gaan downloaden. Dit kan wel enige tijd duren, want de bestanden van Audible zijn vaak rond de 80mb.

Audible Luisterboeken downloaden naar Kindle

Nadat de bestand gedownload zijn, zullen deze op de Home scherm van je Kindle verschijnen.

Audible Luisterboeken op Kindle Home scherm

Door op de titel te klikken, kom je direct op de pagina terecht waarop je de luisterboek kan gaan beluisteren.

Audible Luisterboek in Kindle

Interesse in het kopen van een Kindle ereader? Lees hier hoe dat kan vanuit Nederland.

Advertentie