De ideale ereader: Kindle Paperwhite vs iPad Mini Retina

De ideale ereader: Kindle Paperwhite vs iPad Mini Retina

Delen is fijn

De Kindle van Amazon is al vanaf de eerste lancering een succes en de vergelijking met die andere succesvolle kleine tablet, de iPad Mini van Apple, is dan ook snel gemaakt. Strikt genomen zijn het twee totaal verschillende apparaten, maar we kunnen ze beiden gebruiken als ereader.

Welk apparaat laat zich hier het best voor lenen? We zetten de Kindle ereader naast de kleine iPad van Apple en vergelijken de sterke punten, om tot de ideale ereader te komen.

Zeer lang lezen met de Amazon Kindle Paperwhite

Amazon Nederland zorgt met de Kindle Paperwhite voor een zeer handzaam apparaat, dat zelfs nog wat kleiner is dan de iPad Mini Retina. Het formaat is groot genoeg om boeken te lezen, mits hier niet teveel (grote) afbeeldingen in staan.

ipad vs kindle battery life

Het grootste voordeel is de zeer lange batterijduur, in combinatie met het e-inkt scherm dat zorgt voor een geweldig contrast, zonder je ogen te vermoeien met verlichte pixels. Bovendien kost de Kindle een schijntje van de iPad Mini Retina, waardoor dit voor ons zuinige Nederlanders een zeer interessante keuze vormt.

Prachtig Retina Display van de iPad Mini

De iPad Mini Retina is een geduchte tegenstander, ook al kost deze een paar honderd euro meer en is het daardoor niet volledig eerlijke competitie. De iPad zorgt in tegenstelling tot de Kindle Paperwhite van Amazon voor een geweldige touch responsiveness, dankzij de krachtige processor en het zeer fijngevoelige aanraakscherm.

Retina display vergelijkingen

Bovendien beschikt de iPad over een kleurenscherm, waardoor het bijvoorbeeld mogelijk is om markeringen in diverse kleuren aan te brengen.

De Kindle Paperwhite kan niet tippen aan de features en het scherm van de iPad Mini Retina, al levert dat als ereader slechts beperkte voordelen op.

En de winnaar is…

De Amazon Kindle Paperwhite en Apple iPad Mini Retina kun je het best vergelijken met de bekende appels en peren. Ga uit van wat je zoekt, om hier een keuze uit te maken.

Zoek je puur een ereader, waarmee je voordelig digitale boeken kunt lezen op een helder scherm dat geen last heeft van een snel leegrakende batterij?

Kies dan voor de Amazon Kindle, terwijl je met de iPad Mini Retina beter af bent op het moment dat je een complete kleine tablet zoekt, waarmee je tevens de mogelijkheid hebt om digitale boeken te lezen.

De Kindle Paperwhite is de ideale ereader, de Apple iPad Mini Retina heeft simpelweg veel meer te bieden.

Bestel hier je Kindle Paperwhite ereader

Advertentie