Een Amazon Android Console? [VIDEO]

Een Amazon Android Console? [VIDEO]

Delen is fijn

Terwijl wij in ons kikkerlandje nog aan het wachten zijn op de komst van Amazon Nederland en de lancering van Amazon.nl, zwerven er al weer veel geruchten over het internet over Amazon en een mogelijk Android console of set-top box.

Wat heeft een console met een Kindle te maken?

Nou in de eerste instantie eigenlijk helemaal niets. Voor diegene die naar deze website komen (mijn dank overigens voor jullie bezoek) om te lezen over Kindle gerelateerde items omdat ze een Amazon ereader bezitten of van plan zijn om een Kindle te kopen zal het erg vreemd zijn om te lezen over een mogelijke Amazon console.

Dat is zeker waar. Wat ik eigenlijk met deze berichtgeving wil aanduiden is de enorme vaart waarmee Amazon nu aan het werk is om zijn deel in de multi media wereld te claimen, vooral die van de televisie en gaming wereld. Ja wereld, dus uiteindelijk ook Nederland… al vergt het wachten op de lancering van Amazon Nederland heel veel geduld.

Overname van Double Helix, of toch de Xbox

Er gaan een paar geruchten rond op het internet. De eerste is eigenlijk geen gerucht maar een feit. Amazon heeft onlangs video game ontwikkelingsbedrijf Double Helix overgenomen. Double Helix heeft in het verleden verscheidende games gemaakt voor de Xbox. Nu als onderdeel van Amazon versterkt het alleen de vermoedens dat Amazon in de console wereld gaat toetreden.

Een tweede gerucht is dat Amazon in gesprek is met Microsoft om de Xbox One console van ze te kopen. Na teleurstellende resultaten sinds de lancering van de nieuwe Xbox eind 2013 is het duidelijk geworden dat de concurrentie met de Playstation 4 te groot is geworden. Voeg daarbij toe de herstructurering van het bedrijf Microsoft en dan zou je kunnen denken dat de afstoting van de Xbox zeer reëel kan zijn.

Machinima (Engelstalig) praat over de geruchten in video

Wat betekent dat voor Nederlandse Amazon klanten?

Vooralsnog niks. Net als Apple met de Apple TV, en Google met Chromecast, duurt het altijd even voordat dergelijke producten in de Europese markt verschijnen. Het versterkt wel het verhaal dat Amazon bezig is met het uitbreiden. Zoals ik al eerder schreef zijn de omzetcijfers in Amerika voor het eerst in jaren gedaald en Amazon voelt zich genoodzaakt om in andere internationale markten toe te treden om zijn kop positie te behouden.

Tot die tijd kan iedereen in Nederland nog gerust een Kindle kopen en genieten van de fijne diensten en klantenservice dat Amazon ons biedt.

Advertentie