Goodreads nu op je Kindle Paperwhite ereader

Goodreads nu op je Kindle Paperwhite ereader

Delen is fijn

Amazon heeft enige tijd geleden de community website Goodreads overgenomen om zo nog meer waarde te creëren voor hun klanten, maar vooral voor Kindle ereader eigenaren. Bij de lancering van de nieuwe Kindle Paperwhite ereader vertelde Amazon dat Goodreads al snel geïntegreerd zou worden in de Kindle ereader software.

Kindle Paperwhite ereader firmware update

Afgelopen dinsdag maakte Amazon bekend dat de nieuwe firmware, de software waar de Kindle ereaders op draaien, binnen nu en enkele weken automatisch ge-update zal worden. In deze update zit dus ook de Goodreads integratie.

De update kan je echter niet forceren, de update zal ‘over-the-air’ worden uitgevoerd. Voor wie niet kan wachten op de update, de ongeduldigen onder ons, is er een manier om de update handmatig uit te voeren.

Kindle Paperwhite handmatig upgraden

Om gebruik te kunnen maken van de Goodreads functionaliteit moet je wel beschikken over de nieuwe Kindle Paperwhite (2nd generation, 2013 versie).

Volg de volgende stappen om je Kindle Paperwhite ereader te upgraden:

Stap 1

Ga naar de Kindle Support pagina om de update te downloaden. Het gaat hier om firmware versie 5.4.2. Pak het bestand verder niet uit op je computer.

Stap 2

Kindle Paperwhite Micro USBSluit je Kindle Paperwhite ereader aan op je computer met de micro-USB kabel. Zoek de Kindle Paperwhite op in Verkenner (op Windows) of Finder (op Mac OSX). Sleep het firmware bestand (update_kindle_5.4.2.bin) naar de hoofdfolder van je Kindle Paperwhite.

Stap 3

Zodra het bestand klaar is met kopiëren, verwijder je je Kindle Paperwhite van je computer waar hij op aangesloten zat. Ga naar de ‘Home’ scherm op je Kindle Paperwhite. Daar aangekomen ‘tap’ je het Menu icoon (drie horizontale lijnen) recht bovenin het scherm. Selecteer ‘Settings’ uit de getoonde opties. In Settings ‘tap’ je weer op het menu icoon, dan verschijnt de optie ‘Update Your Kindle’. Raak deze optie aan.

Kindle Paperwhite menu options

Stap 4

Je Kindle Paperwhite ereader zal de nieuwe firmware installeren en opnieuw opstarten. Zodra je Kindle Paperwhite ereader opnieuw is opgestart zal je een ‘g’ icoon in het menu zien wat aangeeft dat de update goed is verlopen en je aan de slag kan met Goodreads. Nog geen Goodreads account? Deze kan je hier aanmaken.

Goodreads scherm op Kindle Paperwhite ereader

Goodreads icoon nu zichtbaar in menu

Advertentie