Hoe werkt Send to Kindle van Amazon?

Hoe werkt Send to Kindle van Amazon?

Delen is fijn

Als je een account hebt bij Amazon en alleen maar Engelse boeken leest dan is het erg makkelijk om nieuwe boeken te kopen en te downloaden naar je Kindle ereader, dit gebeurt automatisch. Hoe kan je dus makkelijk Nederlandse boeken op je Kindle ereader zetten?

Dit kan eenvoudig met het gratis programma van Amazon: Send to Kindle.

Amazon, Amazon Cloud en meerdere Kindle ereaders

De stappen die je moet volgen om een boek naar je Kindle ereader te sturen is simpel. Ik ga er wel van uit dat je een account hebt bij Amazon. Deze heb je moeten aanmaken om een Kindle te kunnen kopen. De Kindle ereader staat dan, bij aflevering, meteen gekoppeld aan je Amazon account.

Bij je Amazon account zit ook Amazon Cloud, een gratis opslag dient voor zo’n 5GB aan bestanden. Wanneer je Send to Kindle gebruikt heb je de mogelijkheid om het boek naar één of meerdere Kindles te versturen. Let wel, je kan de bestanden alleen versturen naar Kindle ereaders of applicaties welke aan jouw account zijn gekoppeld.

Zelf heb ik 4 Kindles, 1 voor elk lid van mijn gezin. Ik kan dus via Send to Kindle kiezen naar welke ereader ik het boek verstuur. Door de integratie met Amazon Cloud kan ik er ook voor kiezen om het boek op te slaan zodat ik deze beschikbaar stel voor alle andere ereaders welke gekoppeld zitten aan je account.

Send to Kindle, in een paar stappen een boek op je Kindle

De stappen of bekijk video waarin ik Send to Kindle gebruik:

  1. Start de Send to Kindle programma (doe je dit voor het eerst, log in met je Amazon account gegevens)
  2. Sleep het boek dat je wilt uploaden in het programma
  3. Zorg dat de titel en de auteur goed staan (wordt namelijk niet altijd goed uit het MOBI bestand gehaald)
  4. Kies naar welke Kindle ereader of app je deze wilt sturen

…klaar 🙂

Hoe ziet het proces eruit?

Send to Kindle, voor Mac en PC

Send to Kindle is beschikbaar voor zowel de Mac als Windows computers. Send to Kindle kan MOBI of PDF bestanden naar je Kindle ereader versturen. De bestanden worden automatische naar binnengehaald op je Kindle zodra deze is aangesloten op een WiFi netwerk, of 3G netwerk.

Mocht je vragen hebben, laat een reactie achter of neem contact op.

Advertentie