Hugh Howey’s Wool Serie… van Kindle Boek tot Film

Hugh Howey’s Wool Serie… van Kindle Boek tot Film

Delen is fijn

Van Kindle boek tot een film op het grote scherm. Hugh Howey’s Wool serie wordt verfilmd en zal over enige tijd te zien zijn in bioscopen over het hele land. Althans, dat is wat de Amerikaanse science fiction schrijver hoopt.

Afgelopen mei zijn de rechten van Hugh Howey’s Wool serie verkocht aan FOX en er gaan geruchten dat Ridley Scott de regie op zich neemt. Ridley Scott heeft o.a. ook Prometheus op zijn naam staan wat in juni 2012 in de bioscopen verscheen.

Hugh Howey’s Wool is niet de eerste eboek dat verfilmd wordt. Eerder ging Fifty Shades of Grey hem al voor, maar voor science fiction liefhebbers wordt het spannend, want volgens een leger van lezers en toegewijde fans zal Hugh Howey’s Wool een hit gaan worden.

De reis begon voor Hugh eind juli 2011 wanneer het eerste deel van Wool als eboek op Amazon verscheen. Wool gaat over een post apocalyptische wereld waarin de wereld al enkele generaties geleden is vergaan. De mensheid heeft zich onder de grond moeten terug trekken. In deze ondergrondse silo’s is de mensheid verder gegaan, maar niemand weet precies hoe ze daar terecht zijn gekomen, wanneer en hoe lang ze er nog moeten blijven.

Onder de grond gelden andere regels, regels die wij vandaag de dag vreemd en autoritair vinden. Regels die neer gezet zijn om een bevolking in ballingschap in stand te houden. Wanneer er ook maar getwijfeld wordt over de gevestigde orde, wordt deze persoon naar buiten gestuurd, de silo uit. Deze mensen, deze twijfelaars hebben maar een enkele opdracht om te vervullen voordat wat er ook buiten leeft hun leven opeist.

De opdracht is simpel, help je medemens die achterblijft. Met een speciale pak en stukjes wol (vandaar de titel Wool) moeten ze de lenzen van de camera’s schoonmaken. Camera’s die ervoor zorgen dat de bevolking in de silo altijd kan kijken hoe de wereld buiten er aan toe is.


Ik heb met veel spanning de serie gelezen. De initiĆ«le serie bestaat uit 5 delen, mini boeken, dus je leest ze eigenlijk als een enkele boek. Van begin tot eind blijft het spannend… en wie liever het boek niet wilt lezen, kan dus ergens volgend jaar de film gaan zien. Kan je zelf niet wachten, dan is mijn advies lees Hugh Howey’s Wool!

Het verhaal er omheen, een zelfstandige schrijver dat doorbreekt, zonder uitgever, maak het verhaal duizend maal beter.

Quotes van lezers:

“I read the 5 Wool books in one go on my Kindle.” Sylvia Campbell-lowik

“Kept my on the edge of my seat. I devoured these books. The pace was good, and enjoyed the character developement. Interesting post-apocalyptic scenario.” Brian Johnston

Veel lees plezier. Oh, en heb je nog een Kindle nodig om dit boek te lezen… lees meer hier hoe je deze uit Amerika kan bestellen.

[button link=”http://www.amazon.com/gp/product/B0071XO8RA/ref=as_li_ss_tl?ie=UTF8&tag=masli07-20&linkCode=as2&camp=1789&creative=390957&creativeASIN=B0071XO8RA” size=”xl” text=”grey” window=”yes” border=”green”]Lees meer over Hugh Howey’s Wool op Amazon.com[/button]

Advertentie