Kindle boeken kopen via de Kindle ereader

Kindle boeken kopen via de Kindle ereader

Delen is fijn

Kindle boeken kopen kan op vele verschillende manieren. Dit kan via de reguliere website Amazon.com (of .co.uk mocht je dit prefereren), via de mobiele website, via de speciaal ontwikkelde iPad website of natuurlijk gewoon via de Amazon Kindle ereader zelf. In dit artikel zal ik toelichten hoe je een boek kan kopen via je Amazon Kindle ereader.

De Amazon Kindle ereader knoppen

Voordat we verder gaan is het goed om een idee te krijgen welke knoppen op de Amazon Kindle ereader we nodig hebben om een Kindle boek te kunnen kopen. Met de komst van de Amazon Kindle 4 en Amazon Kindle Touch is er natuurlijk een hoop veranderd. Het grootste verschil t.o.v. van de Amazon Kindle 3 is dat het toetsenbord is verdwenen.

De knoppen die we moeten hebben zijn de Home knop, Menu knop en de ‘Selecteer’ knop. Op de Amazon Kindle 3 en Amazon Kindle 4 zijn ze te vinden zoals op het onderstaande plaatje staat aangegeven.

Kindle 3 en Kindle 4 toetsenboorden

Op de Amazon Kindle Touch en Paperwhite kan je het menu oproepen door het scherm bovenin aan te raken.

Kindle Touch Menu klik gebied

De Amazon Kindle Store

Kindle boeken zijn te koop in, waar kan het ook anders, de Amazon Kindle Store. Via je Amazon Kindle ereader kan je makkelijk toegang krijgen. Op het Menu en selecteer ‘Shop in Kindle Store’ om de winkel te openen.

Shop in Kindle Store

Vervolgens komen we op de homepage van de Amazon Kindle Store. De pagina geeft een overzicht van populaire en aanbevolen boeken maar het geeft je ook toegang tot abonnementen en audioboeken. Voor dit artikel richt ik me op het zoeken en kopen van een Kindle boek.

Kindle Shop Homepage

Zoeken naar een Kindle boek

Onderaan de homepage vinden we een zoekveld.

Titel of Zoekterm invoeren

Door te starten met typen kunnen we dit veld meteen invullen. Voor dit voorbeeld zoeken we naar ‘Wool 3’ van Hugh Howey. Dit is het 3e deel in een reeks mini boeken van Hugh Howey welke ik graag lees… terug naar het onderwerp. Na het intypen van ‘Wool 3’ klikken op het ‘Selecteer’ knop om de zoekopdracht uit te voeren.

Zoekterm Wool 3 voorbeeld

De zoekopdracht zal ons naar een resultatenpagina brengen waarin wij een overzicht krijgen van alle gerelateerde boeken. Selecteer ‘Wool 3’ en klik daarna op de ‘Selecteer’ knop.

Selecteer Titel van Kindle boek in resultatenlijst

De Kindle boek pagina

Aangekomen op de Kindle boek pagina zien we meer informatie over het boek zelf. We zien een korte beschrijving, plaatje van de voorkant, recensies en een 3-tal verkoop knoppen. Vanaf deze pagina kunnen we namelijk 3 belangrijke dingen doen:

  1. Het boek kopen
  2. Een Sample (vaak de eerste hoofdstuk) downloaden van het boek
  3. Het boek toevoegen aan onze Amazon Wish List (wensenlijst)
Wij willen het boek kopen, dus klikken we op ‘Buy’.

Klik op Buy om het Kindle boek te kopen

Na het kopen van het boek wordt je doorverwezen naar de bedankt pagina. Deze pagina ‘bedankt’ je letterlijk voor het kopen van het boek. Het boek wordt meteen in de achtergrond gedownload naar je Kindle.

Kindle boek gekocht en gedownload

Om het boek te kunnen gaan lezen moeten we eerst terug naar de Amazon Kindle Home scherm. Klik op de ‘Home’ knop op je Kindle ereader. Daar aangekomen zal je het boek zien staan in je lijst.

Kindle boek verschijnt op je Home scherm

Gefelicteerd, je hebt een Amazon Kindle boek gekocht!

Per ongeluk een boek gekocht?

Heb je per ongeluk een boek gekocht in de Amazon Kindle Store? Geen probleem. Op de bedankt pagina bevind zich een knop waarmee je de aankoop direct kan annuleren. Let op, je krijgt deze kans maar één keer! Klik op de bedankt pagina op de ‘Purchased by Accident? Cancel this Order’ link en de aankoop wordt teruggedraaid.

Kindle boek aankoop annuleren

 

Een Kindle ereader kopen? Lees hier hoe dat kan vanuit Nederland.

Advertentie