Kindle iPhone app ‘Highlights’ uitzetten

Kindle iPhone app ‘Highlights’ uitzetten

Delen is fijn

In de Amazon Kindle, net als vele ereaders, bestaat de functionaliteit om text te highlighten. Sommige stukken tekst wil je gewoon later makkelijk terug vinden, de Amazon Kindle biedt uitkomst.

Naast het zelf onderstrepen, highlighten, van tekst biedt Amazon, als extra ‘social’ bonus, ook de mogelijkheid om highlights van andere lezers te zien, althans, populaire highlights. Op de Amazon Kindle iPhone app ziet het er als volgt uit.
Kindle iPhone app - Popular Hightlights 1 Underlined

In veel gevallen zal je niet de enige persoon zijn die een specifiek boek leest, dus wees niet verrast als je tekst ziet dat onderstreept is. Het betreft highlights die door meerdere lezers zijn gemaakt.

Kindle iPhone app - Popular Hightlights 2 Callout

Het zien van deze Popular Highlights, zoals ze door Amazon worden genoemd, is optioneel. We kunnen de highlights van anderen uitzetten in de settings. In de volgende stappen zie je hoe je dit kan doen. Het proces voor het uitzetten van de highlights op de iPad is hetzelfde.

[hr]

Stap 1 – Begin door de menu op te roepen. Dit kan je doen door in het midden van het scherm te ‘klikken’ met je vinger. Je zult dan een menu zien verschijnen aan de boven en onderkant van het scherm. Bovenin klik je op ‘Home’.

Kindle iPhone app - Popular Hightlights 3 Home

Stap 2 – Op de Home scherm van de Kindle iPhone app zien we enkele knoppen aan de onderkant van het scherm. Kies de meest rechter optie, de ‘i’ knop zoals hieronder staat aangegeven.

Kindle iPhone app - Popular Hightlights 4 Information

Stap 3 – Eenmaal in de Info scherm aangekomen, zien we een paar opties. Klik op de eerste optie ‘Settings’.

Kindle iPhone app - Popular Hightlights 5 Settings

Stap 4 – Op de Settings scherm zien we de optie ‘Popular Hightlights’. Deze setting staat standaard aan, zoals je hieronder kan zien. Schuif met je vinger de knop naar links en de setting wordt uitgezet.

Kindle iPhone app - Popular Hightlights 6 Slider On

Schuif met je vinger de knop naar links en de setting wordt uitgezet.

Kindle iPhone app - Popular Hightlights 7 Slider Off

De populaire highlights zullen niet meer verschijnen, maar je blijft zelf altijd in staat om je eigen highlights te maken.

[box type=”info”]Gebruikte boeken voor schermafbeeldingen:
Wool 2 door Hugh Howey en Predictably Irrational door Dan Ariely[/box]

Advertentie