Kindle kopen? Wat heb je precies nodig…

Kindle kopen? Wat heb je precies nodig…

Delen is fijn

Over de afgelopen weken heb ik een kort onderzoek uitgevoerd onder de bezoekers van Kindleboeken.nl. In het onderzoek blijkt dat 66% van alle bezoekers reeds in het bezit is van een Amazon Kindle.

Amazon Kindle ereader onderzoek

Onder de Amazon Kindle ereader bezitters heeft ruim 62% een Kindle Paperwhite. De rest bezit o.a. de Kindle Touch, 3G Keyboard, en er was zelfs nog 1 persoon met een eerste generatie Kindle. Tot mijn verbazing waren er zelfs bezoekers van deze blog die gebruik maakten van de Kindle Fire en Kindle apps om zodoende hun boeken te lezen.

Van de bezoekers die hadden aangegeven nog niet in het bezit te zijn van een Amazon Kindle ereader zegt bijna 40% daarvan (zeer) binnenkort er een te kopen.

Kindle kopen? Wat heb je precies nodig…

In een eerder artikel schreef ik over hoe je een Kindle ereader kan kopen bij Amazon.com. Het kopen gaat erg makkelijk en je ontvangt je Kindle ereader al vaak binnen enkele dagen per post.

Nu kan ik begrijpen dat je soms niet precies weet ‘wat’ je moet bestellen als je nog nooit in het bezit van een Kindle ereader bent geweest. Daar help ik jullie graag bij.

Eerst een paar feiten. Een Amazon Kindle ereader:

  1. wordt opgeladen middels een micro-USB kabel. Deze kabel wordt standaard meegeleverd met elke nieuwe Kindle ereader.
  2. maakt verbinding met het internet via WiFi (ook met 3G als je voor deze optie hebt gekozen) om boeken te kopen en te downloaden.

Kindle opladers… laat je niet beetnemen

Nu komt het vaak voor dat Amazon je maar al te graag een ‘Power Charger‘ wilt verkopen zodat je je Kindle ereader kan opladen via een wandcontactdoos. Laat ik je maar snel vertellen dat zonde is van ja $19.99 + verzendkosten. Bewaar die maar voor je Kindle cover.

kindle oplader

Kindle opladen met Apple stekker en generieke micro-USB kabel

Zoals je ziet… ik maak zelf gebruik van een Apple stekker waar een USB kabel op aangesloten kan worden (niet de officiële micro-USB kabel) en het werkt prima.

Kindle Cover – makkelijk en noodzakelijk!

Het is me ooit een keer overkomen, een kras op mijn Kindle ereader.

Amazon Kindle Krassen

Krassen op je Kindle ereader zijn te vermijden, koop een Kindle Cover

Sinds die dag ben ik ervan overtuigd dat een Kindle cover de moeite waard is. Voor mijn huidige Kindle ereader, een Kindle Paperwhite, heb ik een Kindle cover gekocht voor slechts $39.99. Een jaar later, is mijn Kindle ereader nog kras vrij.

Let op bij het bestellen van een Kindle cover dat je er wel een koopt welke past op jouw Kindle ereader. Een Kindle Paperwhite cover past niet op een Kindle Touch. Let dus goed op de compatibiliteit bij het bestellen van een Kindle cover.

Mijn Kindle Koop Tips

Om er zeker van te zijn dat je geen onnodige accessoires koopt bij de aanschaf van je Kindle ereader raad ik je het volgende aan:

  • Denk goed na of je wel een oplader nodig hebt. Als je al een USB stekker hebt liggen van Apple of een ander merk dan werkt deze net zo goed. De Kindle ereader kan ook gewoon via een computer USB aansluiting opgeladen worden.
  • Investeer de $19.99 die je bespaart door geen oplader te kopen liever in een Kindle Cover om het scherm van je Kindle ereader te beschermen tegen krassen. Kindle Covers voor de Kindle Paperwhite zijn al te koop vanaf $39.99.

Weet je nog niet welke Kindle ereader je moet je kopen, kijk dan snel op mijn Kindle ereader vergelijkingspagina.

Advertentie