Kindle Matchbook gelanceerd door Amazon

Kindle Matchbook gelanceerd door Amazon

Delen is fijn

Afgelopen week werd Kindle Matchbook gelanceerd door Amazon. Deze dienst luidt een nieuw tijdperk in voor Kindle ereader eigenaren die hun echte boeken nu in digitaal formaat, en tegen een voordelig tarief, kunnen aanschaffen.

Kindle Matchbook voor je Kindle ereader

Over vele jaren heb ik veel geld uitgegeven aan echte boeken bij Amazon.com. Vooral in tijden, zoals nu, waarbij de wisselkoers zeer voordelig is voor ons heb ik boeken aangeschaft. Boeken in Nederland zijn duur, het Centraal Boekenhuis draagt daar zijn steentje aan bij. Natuurlijk is dit van belang voor Nederlandse boeken, maar voor Engelstalige boeken wijk ik toch vaak uit naar het buitenland om een paar simpele feiten:

  • boeken zijn vaak goedkoper door de wisselkoers
  • prijsconcurrentie drukt de prijzen vaak naar beneden
  • zelfs met verzendkosten ben vaak ik goedkoper uit

Nu zit ik met heel veel echte boeken, waar ik blij mee ben, maar als ik op reis ga voor mijn werk, of op vakantie met mijn gezin, kan ik ze niet meenemen. Nu is Amazon eindelijk doorgekomen met zijn Kindle Matchbook programma voor Kindle ereader eigenaren, een welkom dienst in een tijd van digitalisering.

Van Audible Whispersync naar Kindle Matchbook

Vorig jaar lanceerde Amazon, samen met dochtermaatschappij Audible, Whispersync. De dienst zorgde ervoor dat je Kindle ereader eigenaren naadloos konden schakelen tussen eboek versies van hun boek en de luisterboek versie daarvan.

Stel, je zit in de auto en luistert naar de nieuwe boek van Hugh Howey DUST in luisterboek formaat. Je komt thuis aan, stapt uit, zet je luisterboek uit en wilt op de bank verder lezen op je Kindle ereader. Vroeger moest je dan eerst zoeken naar waar je was gebleven met de luisterboek, maar nu synchroniseert je Kindle ereader met je luisterboek versie van het boek.

Kindle Matchbook en Audible WhisperSync

Koop de luisterboek versie van je Kindle eboek voor slechts een paar dollar.

Om deze dienst te promoten verkoopt Audible (in feite dus ook Amazon) de luisterboeken vaak met korting als je al in het bezit bent van de Kindle eboek versie. In sommige gevallen kan je de luisterboek versie van je Kindle eboek voor een paar dollar kopen. Nu gaat Amazon een stap verder met Kindle Matchbook.

Hoewel Kindle Matchbook niet zal synchroniseren (zou een knap kunstje zijn met echte boeken vind je niet?), kan je nu ook de Kindle eboek versie van je echte boeken kopen voor een paar dollar. Voorwaarde is dat je wel de echte boek bij Amazon moet hebben gekocht.

Hoe werkt Kindle Matchbook?

Om gebruik te kunnen maken van Kindle Matchbook aanbiedingen dien je eerst in te loggen in je account op Amazon.com.

Kindle Matchbook Hoe werkt het

Na het inloggen krijg je dezelfde scherm te zien, maar dit keer met de voor jou geldende aanbiedingen.

Kindle Matchbook Pagina

Klik op een aanbieding om naar de product pagina te gaan en de korting te zien.

Kindle Matchbook Product Voorbeeld

 

Daarna is het een kwestie van bestellen en klaar. Succes!

Kindle Matchbook Bestelling Afronden

Bekijk jouw Kindle Matchbook pagina.

 

Advertentie