Kindle Paperwhite 1e Generatie Firmware Update 5.4.4

Kindle Paperwhite 1e Generatie Firmware Update 5.4.4

Delen is fijn

Afgelopen week heeft Amazon een update uitgebracht voor de Kindle Paperwhite 1e generatie met de lang verwachte updates waar ik al eerder over schreef. De 1e generatie Kindle Paperwhite heeft vanaf de update dezelfde functionaliteit als de 2e generatie Kindle Paperwhite.

Goodreads en Kindle Freetime

Na de update heeft je 1e generatie Kindle Paperwhite zowat dezelfde functionaliteit als de 2e generatie Kindle Paperwhite en kan je gebruik maken van o.a. Kindle Freetime en natuurlijk, mijn favoriete, de Goodreads integratie.

Kindle Freetime stelt je instaat, zeker als de Kindle gedeeld wordt met de jongere familie leden, tijdslimieten  in te stellen voor gebruik. Op een Kindle Fire lijkt me dit zeker een handige functie, maar voor een ereader weet ik het niet zeker.

Hoe update ik mijn Kindle ereader?

Als eerste zal je de nieuwe Kindle software moeten download van de Amazon website (directe link naar software bestand).

Download Kindle software update

Vervolgens sluit je je Kindle aan op je computer en sleep je het bestand naar je Kindle. Let op, plaats het bestand niet in een folder, maar alleen direct op Kindle (de hoofdfolder als het ware).

Verplaats het Kindle update bestand naar je Kindle

Dit proces zal enkele seconden duren.

Kindle bestand kopiëren

Vervolgens ontkoppel je je Kindle van je computer.

Kindle ontkoppelen van computer

Software update uitvoeren op de Kindle

De volgende stappen zullen plaatsvinden op je Kindle. Zorg dat je deze bij de hand hebt en dat deze goed opgeladen is.

Klik op de Home knop (1) om zeker te zijn dat je op de home pagina van de Kindle zit. Klik daarna het menu (2) open en kies dan de optie settings (3).

Kindle update stap 1

Open opnieuw het menu (4) en kies vervolgens de optie Update Your Kindle (5).

Kindle update stap 2

Bevestig het update proces door op OK (6) te klikken.

Kindle update stap 3

Zodra het proces klaar is krijg je een melding dat de update succesvol was en zal je Kindle opnieuw opstarten. Je kan dubbel controleren of de update goed gelukt is door het menu open te klikken om te zien of de nieuwe opties aanwezig zijn. Goodreads kan misschien niet direct zichtbaar zijn, hier heb je een internet verbinding voor nodig.

Kindle update stap 4

Bij mijn eerste poging kreeg ik een foutmelding. Door opnieuw het update bestand over te zetten naar mijn Kindle en de bovenstaande stappen uit te voeren is het me uiteindelijk gelukt.

Vragen of opmerkingen?

Lukt het je niet om te updaten, of heb je vragen over de update, schroom niet om hieronder een bericht achter te laten.

In een vervolg artikel zal ik ingaan op de nieuwe functionaliteiten, zodra ik ze heb kunnen testen. Veel plezier met de nieuwe Kindle software update!

Advertentie