Kindle Paperwhite 2 vs Kindle Fire HDX

Kindle Paperwhite 2 vs Kindle Fire HDX

Delen is fijn

Wil je binnenkort een Kindle Paperwhite kopen bij Amazon, maar je hebt ook oog voor de Kindle Fire HDX? Hoewel er een grote prijs verschillen tussen de Amazon Kindle ereader en tablet, is er ook een groot verschil qua lees ervaring.

Verschil in Prijs

Met de huidige wissel koersen, ligt het prijs verschil tussen de Kindle Paperwhite ereader en Kindle Fire HDX tablet op net iets meer dan €100. Ik heb het dan over de 7″ versie van de Kindle Fire HDX en met slecht 16GB opslagruimte.

Inclusief verzend- en importkosten:

Hoewel de Kindle Fire HDX tablet niet volledig tot zijn recht komt in Nederland is het wel een interessant apparaat. Nu Netflix zich in Nederland heeft gevestigd is het mijn mening dat het niet lang zal duren voordat ook Amazon video en muziek diensten mag gaan aanbieden. Dan is het leuk om een Amazon Kindle Fire HDX te hebben.

Video Voorbeeld Kindle Paperwhite vs Kindle Fire HDX

De fijne mensen van Goodereader.com hebben een video gemaakt om te laten zien hoe de leeservaring tussen de Kindle Paperwhite ereader zich vergelijkt met het lezen van boeken op een Kindle Fire HDX.

Text of Grafische boeken, ereader of tablet?

Naast de video, is er ook een artikel te vinden op actualinsights.com waarbij er gesproken wordt over het verschil qua ervaring tussen een eInk ereader zoals de Kindle Paperwhite en een tablet zoals een Apple iPad of Kindle Fire HDX.

In het artikel wordt er gekeken naar het type boek wat je leest. Een lees boek, een roman of thriller, is makkelijk te lezen op een eInk ereader. Lees je veel werk gerelateerde boeken, of grafische boeken, dan kan het in jouw voordeel zijn om dit te lezen op een tablet.

Leer meer over de Kindle Paperwhite of Kindle Fire HDX

Advertentie