Kindle Voyage eReader Binnenkort Te Koop

Kindle Voyage eReader Binnenkort Te Koop

Delen is fijn

Afgelopen week heeft Amazon zijn nieuwste reeks Kindle ereader aangekondigd, de Amazon Kindle Voyage ereader. De nieuwe Kindle ereader gaat vanaf 21 oktober in de verkoop bij Amazon.com, maar wordt voorals nog niet naar Nederland verzonden en is te koop vanuit Nederland.

Kindle Voyage in Nederland, wanneer?

Als we naar het verleden gaan kijken zien we in ieder geval dat alle ereaders van Amazon uiteindelijk allemaal naar landen buiten Amerika verzonden zullen worden. Persoonlijk ben ik van mening dat Amazon zijn eerst voorraad aan de Amerikaanse consument wilt verkopen zonder dat er problemen met de voorraden zich voor doen.

De markt voor de Amazon Kindle ereader buiten Amerika is, zo kan ik zelf concluderen, groot genoeg om de initiële voorraden van deze ereaders in gevaar te brengen voor zelfs de Amerikaanse markt.

Ik verwacht dat de Kindle Voyage ereader voor de kerst te koop zal zijn voor verzending naar Nederland en België. De Kindle Voyage is nu te koop bij oa. Amazon Duitsland en Amazon Engeland.

Kindle Voyage, wat is er nieuw aan?

Heb je in de afgelopen jaar een nieuwe Kindle Paperwhite gekocht? Dan sta je misschien niet direct te springen om de Kindle Voyage te kopen. Naast een hogere prijskaartje als dat van de Kindle Paperwhite zijn er wel een paar leuke verbeteringen aan de Kindle Voyage te zien.

De 5 grootste verschillen tussen de Kindle Voyage en Kindle Paperwhite op een rij:

Afmeting

De afmeting van de Kindle Voyage is een stuk kleiner. Hoeveel de verschillen alleen in millimeters zijn uit te drukken kan je in de foto’s onderaan dit artikel goed het verschil zien tussen de 2 Amazon ereaders. In lengte is de Kindle Voyage al 7mm korter, in de breedte 2mm, en dikte is afgenomen met 1,5 mm. De exacte afmetingen van de Kindle Voyage zijn 162 x 115 x 7.6 mm.

Gewicht

Qua gewicht is de Kindle Voyage ook lichter geworden, zelfs lichter dan de reguliere Kindle die al 191 gram weegt. De Kindle Voyage WiFi weegt nu slecht 180 gram, een verbetering van 26 gram over de Kindle Paperwhite, een verbetering van ruim 16%.

Lichtsensor ‘Adaptive Light Sensor’

Aan de voorkant van de Kindle Voyage bevind zich nu een lichtsensor die sterkte van de scherm verlichting nu automatisch aanpast naar de omgeving waarin je je bevind. Die is goed nieuws voor de batterijduur. Ik pas persoonlijk de schermverlichting nooit aan als ik buiten in de zon ga lezen, dus nu de Kindle Voyage dit zelf zal gaan doen zal het mijn batterij flink onnodige energie besparen.

Druksensor ‘PagePress’

Naast een drukgevoelig scherm, touchscreen, bevinden zich op de Kindle Voyage zogenaamde PagePress knoppen. Deze knoppen kunnen net zoals de touchscreen gebruikt worden om de volgende pagina op te roepen. De reden voor het terugbrengen van deze knoppen aan de zijkant van de ereader kwam door een vlaag van kritiek van eigenaren die van de reguliere Kindle ereader waren overgestapt naar de Kindle Paperwhite. De touchscreen zorgde voor veel lezers problemen omdat de meeste dan toch een tweede hand nodige hadden om de pagina over te slaan.

Het verschil met de PagePress knoppen en de oude Kindle ereader is dat dit geen fysieke knoppen zijn, maar slechts sensoren in de omhulsel van de Kindle Voyage ereader.

Schermresolutie

Het schermresolutie gaat van 212 ppi (pixels per inch) naar 300 ppi. Dit betekent dat de tekst op de pagina’s nu nog helder zullen zijn als voorheen. In een eerder artikel heb ik wat uitleg gegevens over het fenomeen PPI en wat dit betekent voor de ereader lezer.

Kindle Voyage, hoe gaat deze eruit zien?

Gelukkig zijn er al op het internet, buiten de product detail pagina op Amazon zelf, genoeg foto’s te vinden van de nieuwe Kindle Voyage ereader. In de foto’s kan je duidelijk het verschil in afmeting zien tussen de Kindle Paperwhite ereader en de instap versie van de Kindle ereader.

 

Hoewel het verschil in afmeting tussen de Kindle Voyage en Kindle Paperwhite slechts millimeters van elkaar afwijkt zijn de verschillen in de foto’s toch duidelijk zichtbaar. Een kleinere ereader met een scherm net zo groot als dat van de Kindle Paperwhite belooft veel goeds qua leesgemak.

Kindle Voyage Conclusie

Ik heb de Kindle Voyage nog niet zelf kunnen testen, maar zodra Amazon deze nieuwe Kindle ereader gaan verschepen naar Nederland zal ik hem zeker gaan testen en een recensie schrijven.

Voor wat betreft de verbeteringen, hoe klein en insignificant deze misschien ook klinken, ben ik van mening dat de Kindle Voyage een verbeterde lees prestatie zal geven voor elke Kindle eigenaar. Hij zal lichter en kleiner zijn dan zijn voorgangers en voorzien zijn van een betere methode om pagina’s om te slaan via de PagePress sensoren.

Met een hoge prijskaartje van $219 €189 bij Amazon.de (WiFi variant en zonder reclame boodschappen) is hij al €80 duurder dan de Kindle Paperwhite. Is $80 het verschil waard voor een ereader welke nu al tot de beste behoort? Ik laat je dat zelf maar bepalen.

Geen zin om te wachten op de Kindle Voyage, of niet bereid om de extra €80 neer te leggen? Koop dan nu meteen een Kindle Paperwhite.

Advertentie