Kindle Voyage floreert waar Apple iPad faalt

Kindle Voyage floreert waar Apple iPad faalt

Delen is fijn

Ooit wel eens overwogen of je als eboek lezer beter af bent met een Apple iPad of Kindle ereader? Uit recente verkoopcijfers van beide uit Amerika lijkt het erop dat de toekomst van de Kindle als ereader erg zeker is, zekerder dan de Apple iPad.

Apple iPad cijfers stagneren

Apple iPad Air 2Met de aankondiging van de Apple iPhone 6 en 6 Plus lijkt het erop dat de verkoop van de iPads verder is ingezakt.. De grotere schermen en kracht van de iPhones geven de consument minder reden om een iPad te moeten kopen. In het derde kwartaal van dit jaar werden er juist 9% minder iPads verkocht dan vorig jaar.

Wat betekent dit nou voor ereaders zoals de nieuwe Kindle Voyage? Hoewel de Kindle ereader van Amazon, en andere ereaders zoals die van Kobo, slechts voor een doeleinde gebruikt kan worden, het lezen van boeken, zien de analisten de markt voor ereaders de aankomende jaren alleen kleiner worden. Dit was zeker geloofwaardig wanneer bekend werd dat Sony uit de ereader markt stapte eerder dit jaar.

Analisten bestempelen ereaders als:

de ‘volgende-ipod’

of te wel de gadget die gaat falen tegen de alles-kunnende-tablets van deze tijd. Echter, niets lijkt wat het is als we de verkoop cijfers van Amazon mogen geloven.

Kindle Voyage  floreert door toewijding aan lezen

Kobo Aura H2ODe Apple iPad is te vergelijken met een Zwitser’s zakmes, het heeft veel opties maar is niet bepaald goed in één bepaald iets. Qua ereader schiet een iPad dus te kort wanneer je deze vergelijkt met ereaders van Amazon en Kobo.

Amazon en Kobo lijken dit te begrijpen. Beide bedrijven blijven luxere versies van ereaders uitbrengen, Amazon de Kindle Voyage, Kobo de Aura H2O. Amazon en Kobo lijken daarmee te willen kijken tot hoever ze kunnen gaan qua techniek en prijs.

Amazon en Kobo richten zich 100% op het ontwikkelen van ereaders en geen Zwitser’s zakmes oplossing zoals Apple dat lijkt te doen. Hierdoor blijven ze in trek bij de mensen die genoegen nemen met een ‘simpele’ ereader.

Vergeet niet dat beide nieuwe ereaders van zowel Amazon en Kobo tegen de grens van €200 aanzitten. Voor dat geld, zeker bij Amazon, kan je al tablets aanschaffen die meer kunnen dan alleen als ereader fungeren. Desondanks blijven de ereaders, vooral de nieuwe Kindle Voyage, floreren.

Kindle Voyage levertijd is ruim 6 weken

Kindle Voyage Touch Screen E-Reader with LightAfgelopen week is Amazon dus definitief begonnen met de verkoop van de Kindle Voyage, maar voor wie er nu een koopt moet toch wel 6 weken wachten tot deze weer beschikbaar is.

Dit geeft toch wel aan dat de markt voor luxe ereaders significant is. Mede hierdoor, naar mijn verwachtingen, zal het wel toto 2015 duren voordat de Kindle Voyage ereader beschikbaar zal zijn voor verkoop en verzending naar Nederland en België.

Voor wie niet kan wachten op de Kindle Voyage, blijft de Kindle Paperwhite 2 een goed alternatief. De verschillen tussen de Kindle Paperwhite 2 en Kindle Voyage ereaders zijn wel significant, maar beide ereaders leveren perfecte leeservaringen.

Wil je meer weten over de Kindle Voyage, lees mijn artikel over de nieuwe Amazon ereader. Of schrijf je in voor mijn nieuwsbrief om te weten te komen wanneer de Kindle Voyage te koop zal zijn  voor consumenten in Nederland en België.

Advertentie

Koop als eerste de Kindle Voyage!

Op 21 oktober 2014 begin Amazon met de verkoop van de Kindle Voyage. Hij zal voorlopig niet leverbaar zijn in Nederland.

Schrijf je nu in en blijf op de hoogte van de ontwikkelingen rondom de Kindle Voyage.

  • Nu met schermverlichting sensoren
  • PagePress blader functionaliteit
  • Slechts 180 gram

Schrijf je in en blijf op de hoogte
Wij delen geen gegevens met derden.