Nederlandse boeken op je Kindle ereader

Nederlandse boeken op je Kindle ereader

Delen is fijn

Hoe krijg je Nederlandse boeken op je Kindle ereader? Dat is een vraag dat veel voorkomt onder Nederlandse bezitters van een Amazon Kindle ereader.

[Video] Van Bol naar Kindle in 5 minuten (bijgewerkt: november 2014)

In een nieuw artikel heb ik het hele process, van het kopen van een Nederlands eboek bij Bol.com en plaatsen op je Kindle ereader gefilmd. In minder dan 5 minuten kan je moeiteloos Nederlandse boeken op je Kindle ereader plaatsen, zonder deze zelfs aan te sluiten op je laptop of computer. LEES MEER

Calibre en DRM

De makkelijkste manier om Nederlandstalige boeken in het EPUB formaat op een Amazon Kindle te krijgen is door het gratis software pakket Calibre te gebruiken. Calibre stelt je in staat om EPUB bestanden, welke het meest voorkomen in Nederland, om te zetten naar Amazon’s MOBI formaat. Echter, bij de aankoop van EPUB boeken in Nederland krijg je bijna altijd te maken met een DRM. De DRM is een vorm van beveiliging voor digitale media bestanden. Het dient ervoor dat je deze bestanden niet zomaar kan verspreiden.

NOOT Het verwijderen van een DRM beveiliging op een EPUB bestand is mogelijk maar dient eenieder zelf verantwoordelijk voor te zijn. Voor dit artikel gaan we ervan uit dat je de DRM hebt verwijderd van je Nederlandstalige EPUB boeken. Zonder het verwijderen is het niet mogelijk om Nederlandse boeken op je Kindle ereader te krijgen.

Exporteren vanuit Calibre

Nederlandse boeken op je Kindle ereader - Convert Knop

Selecteer een EPUB boek die je wil converteren naar MOBI

Nadat je je boek hebt geïmporteerd in Calibre, klik je op de rechtermuisknop om de extra opties te tonen. Kies voor ‘Convert books’, en daarna in het submenu op ‘Convert books individually’. Hierna zal het onderstaande venster openen. Hier staan alle opties in voor het converteren van je EPUB bestand naar MOBI.

Nederlandse boeken op je Kindle ereader- Calibre MOBI Settings

Zorg dat MOBI geselecteerd is, klink dan op OK

Controleer of MOBI als ‘Output Format’ is geselecteerd en klik dan op ‘OK’. Calibre zal dan het boek gaan converteren naar het MOBI format voor gebruik op je Amazon Kindle ereader.

Nederlandse boeken op je Kindle ereader - Calibre Export

Controleer dat het MOBI bestand is opgeslagen

In het bovenstaande plaatje zie je de EPUB naast het MOBI bestand staan. De volgende stap is het overzetten van het MOBI bestand naar je Kindle ereader. Dit kan door je Kindle ereader aan te sluiten aan je computer via een USB kabel. Een andere optie is om het bestand op te sturen via je Kindle email adres.

Emailen van je MOBI bestanden

Als je je Kindle ereader hebt gekocht bij Amazon.com dan zit deze automatisch gekoppeld aan je account. Na het inloggen kiest je voor My Account > Manage Kindle. Daar krijg je een overzicht te zien van alle apparaten waarop je je boeken reeds hebt geopend. Ook de iOS en Android apps zul je hier in het lijstje zien staan.

Nederlandse boeken op je Kindle ereader - Manage Kindle

Verstuur het MOBI bestand naar je Kindle email adres

Aan elk account, en per apparaat, zit een Kindle.com email adres gekoppeld. Stel een email op, adreseer deze aan het email adres van het apparaat in kwestie, voeg het MOBI bestand toe en verstuur de email. Binnen enkele moment zal het MOBI bestand binnenkomen op je Kindle ereader, mits deze is aangesloten op een Wifi verbinding, en kan je snel je EPUB naar MOBI geconverteerde boek lezen.

Heb je nog geen Kindle ereader? Lees hier hoe je een Kindle ereader vanuit Nederland kan bestellen of ga direct naar amazon.com/kindle om er een te kopen.

Advertentie

 • Pingback: De nieuwe Amazon Kindle Paperwhite ereader kopen? - Kindleboeken.nl()

 • syl

  Zojuist mijn Kindle Paperwhite ontvangen. Via Calibre mijn boeken overgezet naar de Kindle (in MOBI formaat) Op de Kindle wel zichtbaar maar krijg de melding dat hij niet gelezen kan worden, ik moet hem verwijderen en via de cloud opnieuw downloaden.
  Ook geprobeerd te mailen naar mijn kindle adres, maar er komt niets binnen.
  En nu?? hulp zou welkom zijn 🙂

 • bofferd! ik ben erg benieuwd naar de nieuwe Kindle Paperwhite. ik heb nog de versie van vorig jaar.

  jammer om te horen over de boeken. weet je zeker dat de beveiliging (DRM) goed is verwijderd? is het boek in MOBI formaat zichtbaar in Calibre (niet te lezen, maar dat je kan zien dat de titel te lezen is e.d.)?

  probeer hem anders ook naar je Kindle te sturen met het programmatje ‘Send to Kindle’ http://www.amazon.com/gp/sendtokindle/pc/ref=stk_mac_pc

  als laatste kan je ook kijken of het boek in je Kindle lijst staat in je Amazon account. Log in op Amazon en ga naar Manage Kindle.

  Houd me op de hoogte.

 • syl

  Bedankt voor de reactie.
  Ik bleek de boeken omgezet te hebben naar de verkeerde mobi extensie.
  In Calibre kan je kiezen voor oud, nieuw, of beide MOBI extensies. Gezien een nieuwe kindle versie had ik voor de nieuwe mobi extensie gekozen. Dat werkt dus niet.
  Bij converteren, MOBI bestand kiezen en dan ook nog kiezen voor het oude MOBI bestand en de boeken zijn te lezen op je Kindle (pfff, wat een opluchting dat het lukt!)
  Omdat het de verkeerde extensie was werkte het versturen via send to kindle ook niet, en staat hij ook niet in de bibliotheek/cloud. Hij krijgt een niet leesbaar formaat en doet er niets mee

  • wat fijn om te horen dat het gelukt is met het omzetten. en hoe bevalt de Kindle Paperwhite verder?

 • Pingback: Zelf boeken publiceren op Amazon Kindle - Kindleboeken.nl()

 • Pingback: Stripboeken lezen op je Kindle ereader - Kindleboeken.nl()

 • Pingback: Kobo, een alternatief voor Kindle ereaders - Kindleboeken.nl()

 • Pingback: Van Bol naar Kindle in 5 minuten [VIDEO] - Kindleboeken.nl()

 • Elly Vitullo

  Hoe laadt je de kindle reader op? it er een Nldse stekker bij? Kan hij wel op het Nederlandse electriciteitsnet?