De nieuwe Amazon Kindle Paperwhite ereader kopen? Ik zeg doen!

De nieuwe Amazon Kindle Paperwhite ereader kopen? Ik zeg doen!

Delen is fijn

Op 15 oktober 2013 is het dan zover, ga je dan de nieuwe Amazon Kindle Paperwhite ereader kopen? De Kindle Paperwhite variant is op zich zelf al een flinke vooruitgang op voorgaande Kindle ereader modellen zoals de Kindle 3G (Keyboard), Kindle 4, en Kindle Touch.

Natuurlijk kan ik nog geen recensie schrijven voor de nieuwe Amazon Kindle Paperwhite ereader, maar wat ik wel kan delen zijn de 7 punten (ik heb er zelf nog 3 toegevoegd) van Amazon over wat er nieuw of verbeterd is.

Amazon Kindle Paperwhite ereader – Wat is nieuw?

Nieuwe Amazon Kindle Paperwhite Ereader Kopen - Schermverlichting

Schermverlichting instellen op de Amazon Kindle Paperwhite ereader

Voor eenieder die van plan is om een nieuwe Amazon Kindle Paperwhite te kopen is het handig om te weten wat je te wachten staat. De overstap van de Kindle Touch ereader naar een Kindle Paperwhite ereader is relatief groot. Dat klinkt vreemd want hoewel de Amazon ereaders erg op elkaar lijken, is de Amazon Kindle Paperwhite ereader toch de duidelijke winnaar met zijn ingebouwde schermverlichting.

Hoe gaat het nu verder met de lancering van de nieuwe Amazon Kindle Paperwhite ereader in het vooruitzicht? In alle eerlijkheid wordt de drang om over te stappen naar een Paperwhite model alleen maar groter nu er technologisch ook grote verbeteringen zijn doorgevoerd. Voor $139 (excl. verzend- en invoerkosten) is het de vraag ‘is het de moeite waard?’.

nieuwe Amazon Kindle Paperwhite ereader te bestellen vanuit Nederland

Op Amazon.com is duidelijk te zien dat de nieuwe Amazon Kindle Paperwhite ereader ook naar Nederland verzonden kan worden.

Hoewel er nog geen Amazon.nl website is met Nederlandse Kindle boeken, maar deze lancering ook in het vooruitzicht ligt is het zeker de moeite waard. Er zijn al methodes om Nederlandstalige boeken op je Kindle ereader te krijgen, en binnenkort zal Amazon ook Nederlandse boeken gaan verkopen.

Waarom de nieuwe Amazon Kindle Paperwhite ereader kopen? Hier zijn 10 redenen:

1. Nieuw Scherm Technologie

Door een hoger contrast en betere licht weerkaatsing van het scherm zijn de zwarte kleuren zwarter, en wit witter.

2. Verbeterde Ingebouwde Verlichting

Door een verbetering in de ingebouwde licht functionaliteit wordt het scherm nu nog meer evenrediger verlicht, beter dan de eerste versie van de Kindle Paperwhite ereader.

3. 25% Sneller

Eigenaren van een Kindle ereader zullen er bekend mee zijn, die paar tienden van secondes waarbij de scherm bijgewerkt wordt met de inhoud van de volgende pagina. Dit proces zal nu minstens 25% sneller verlopen en bijdragen aan een vloeiender leeservaring.

4. Verbeterde Touch Technologie

De touch grid (de opdeling van het scherm in kleine klikbare ‘hokjes’) is nu 19% strakker ingedeeld wat voor een hoger precisie zal zorgen bij het klikken, maar ook voor versnelde reactie tijden bij het aanraken van het scherm.

5. Kindle Page Flip

Zoeken naar pagina’s, of klikken door pagina’s een voor een en je dan afvragen waar je was gebleven behoren nu tot het verleden. Met de Kindle Page Flip technologie zal het makkelijker zijn om door de pagina’s, hoofdstukken, of zelfs tot het einde van de boek te scannen zonder je plaats te verliezen.

Nu al overtuigd? Bestel hier je Amazon Kindle Paperwhite ereader.

6. Smart Lookup

In combinatie met de Xray functie, en de kracht van Wikipedia is het zoeken naar betekenissen, en meer informatie nu nog sneller en efficiënter geworden.

7. Vocabulary Builder

Naast het Smart Lookup systeem blijft het woordenboek altijd een integraal onderdeel van de Kindle ereader. Naast het woordenboek, worden nu ook de woorden die je opzoekt opgeslagen in een Vocabulary Builder waarmee je zo nu en dan jezelf kan testen met een quiz of met flashcards.

8. Meer Talen

Naast Engels, kan je de Kindle ereader nu ook instellen op een van de volgende talen Spaans, Braziliaans/Portugees, Frans, Duits, Italiaans, Japans, en Chinees. Nederlands zal vermoedelijk snel worden toegevoegd.

9. Integratie Met Goodreads

Ben je nog geen lid van Goodreads? Ga dat dan snel regelen! Via een unieke integratie tussen Amazon Kindle ereaders en Goodreads wordt je vooruitgang in boeken, en scores voor boeken voortaan automatisch bijgehouden in je Goodreads account.

10. Kindle Matchbook

De spannendste ontwikkeling is niet direct gekoppeld aan de lancering van de nieuwe Amazon Kindle Paperwhite ereader, maar maakt het kopen via Amazon.com, of Amazon.nl wanneer deze actief wordt, een stuk leuker. Amazon zegt dat je voortaan voor zeer lage prijzen, tussen de $0.99 en $2.99 per boek de Kindle versie kan kopen van een gedrukte boek. Zulke kortingen werden al gegeven voor Audible boeken, maar nu gaat het ook gebeuren voor fysieke boeken.

Alsnog overtuigd? Bestel hier je Amazon Kindle Paperwhite ereader.

Advertentie