Wat is Amazon’s Whispersync for Voice?

Wat is Amazon’s Whispersync for Voice?

Delen is fijn

In eerdere artikelen heb ik wel eens over de audioboeken van Audible geschreven. Voor wie het niet weet, Audible is een onderdeel van Amazon en zij bieden een zeer interessante functionaliteit aan, namelijk Whispersync for Voice. Wat is precies Whispersync for Voice nou precies, en heb je er wat aan als Nederlandse consument?

Audioboeken van Audible

Ben je iemand zoals ik, een gezin thuis en vaak onderweg met de auto, dan zijn audioboeken een uitkomst. Ook al heb je weinig tijd om thuis te lezen is het mogelijk om middels audioboeken bij te blijven met de nieuwste boeken. Audible is, na een overname enige tijd geleden, een dochteronderneming van Amazon en biedt vele duizenden audioboeken aan.

Klant worden bij Audible kan op een paar manieren. Je kan audioboeken los kopen, tegen zeer hoge prijzen, of je kan een abonnement nemen en elke maand met je ‘credits’ een boek uitzoeken tegen een zeer gereduceerd tarief. De audioboeken zijn van hoge kwaliteit, maar voor 99% Engels ingesproken. Als je Engels goed kan verstaan dan is dit een uitkomst.

Vlekkeloos schakelen tussen eboek en audioboek

In 2012 bood Audible een nieuwe functionaliteit aan in de vorm van Whispersync for Voice. Whispersync for Voice maakte het mogelijk voor een lezer om te schakelen tussen een audio versie van een boek, en een Kindle versie van een boek.

Stel je zit in je auto lekker naar je nieuwe (audio)boek te luisteren. Je komt thuis aan, stopt met het luisteren naar je audioboek, en wil eigenlijk meteen verder lezen in hetzelfde boek op je Kindle ereader, dan kan dat. Middels Whispersync for Voice kan je vlekkeloos schakelen tussen de twee varianten van je boek.

whispersync for voice flow

Vlekkeloos schakelen tussen audioboeken en eboeken

Whispersync for Voice onthoudt namelijk de locatie waar je je bevond in de Aubible of Kindle versie van je boek en slaat dit online op.

whispersync for voice notificatie

Synchronisatie melding

Wanneer je schakelt tussen je Kindle ereader en Audible app, of vice versa, wordt de lokatie informatie opgehaald. Je krijgt dan een synchronisatie melding (zie voorbeeld afbeelding) dat je op een andere app (want je kan ook synchroniseren tussen bijvoorbeeld een Kindle app en Kindle ereader) verder hebt gelezen dan de lokatie waarin je je op dat moment bevindt. Door op OK te klikken ga je direct naar het ‘verst gelezen’ lokatie in het boek.

Whispersync for Voice, belangrijke feiten

  • In Audible en Amazon zijn er op het moment van schrijven geen geschikte Nederlandse boeken voor Whispersync for Voice
  • Om gebruik te maken van Whispersync for Voice moet je zowel de Kindle en Audible versie van het boek aanschaffen*
  • Een Kindle heeft internet verbinding nodig om te synchroniseren met Whispersync for Voice
  • Whispersync for Voice werkt op alle apparaten waarop de Kindle of Audible app geïnstalleerd kan worden

Whispersync for Voice apparaten

* Amazon en Audible bieden vaak scherpe prijzen aan voor de aanschaf van de 2e variant van een boek

Waarom Whispersync belangrijk is voor Amazon

Er is een belangrijk reden waarom Amazon deze functionaliteit aanbiedt:

Lezen, en vooral meer lezen.

Natuurlijk speelt leesgemak van de klant ook een centrale rol in Whispersync for Voice, maar het mag duidelijk zijn dat Amazon wilt dat je meer leest. Want wie meer leest, koopt meer boeken, en Amazon wilt heel graag boeken verkopen.

Is Whispersync for Voice de moeite waard?

Ik zal je eerlijk vertellen dat ik Whispersync for Voice een cruciaal reden vind waarom ik nog klant ben bij Amazon. Ik lees voornamelijk Engelse boeken, ben vaak onderweg en heb thuis een druk gezinsleven.

Ik heb een abonnement lopen bij Audible en beluister/lees gemiddeld 2 boeken per maand middels Whispersync for Voice en koop dus daarbij altijd 2 varianten van elk boek. Het voordeel is wel dat Audible de audioboeken vaak voor zeer weinig te koop aanbiedt als je de Kindle versie al hebt gekocht.

Voorbeeld van een Whispersync for Voice aankoop

Als je een boek overweegt te kopen wordt er altijd melding gemaakt of het boek geschikt is voor Whispersync for Voice.

whispersync for voice boek op Amazon

Daarbij kan je vaak zien dat er een audioboek versie beschikbaar is, en tegen welke prijs je de 2e variant kan aanschaffen. In dit geval voor slechts $3,49 in plaats van de originele leden prijs van $17,46 (niet leden prijs is $24,95).

whispersync for voice scherpe prijzen voor audioboeken

Als je het boek dan uiteindelijk koopt via Amazon wordt er op de bedankt pagina een knop getoond waarmee je direct de audioboek versie kan kopen. Ultieme gebruikersgemak.

bedankt pagina aanbieding voor Whispersync for VoiceDirect na de aankoop van de audioboek versie, worden je accounts van Amazon en Audible met elkaar gesynchroniseerd.

Dus dan stel ik liever jullie de vraag, is Whispersync for Voice de moeite waard? Meer weten over Whispersync for Voice, lees hier meer.

Advertentie